Bramborový vějířek

Suroviny

4 nové stejně velké brambory
4 plátky libové anglické slaniny
2 plátky ementálu
4 stroužky česneku
sůl, pepř
mozzarella podle chuti

ukázka receptu Bramborový vějířek
Posunovut vlevo
ukázka receptu Bramborový vějířek ukázka receptu Bramborový vějířek ukázka receptu Bramborový vějířek ukázka receptu Bramborový vějířek
Posunout vpravo

Postup

Brambory ve slupce dobře omyjeme a z jedné strany trošku seřízneme. Seříznutou stranou je položíme na prkénko a bramboru podélně nařežeme na hluboké proužky, dáme pozor, abychom bramboru nepřekrojili. Do zářezů dáváme střídavě slaninu, ementál a na tenké plátky nakrájený česnek. Posolíme a popepříme a podle chuti posypeme nastrouhanou mozzarellou.
Brambory vyskládáme do pekáčku a upečeme.
Můžeme podávat jako hlavní jídlo s nějakou pikantní omáčkou nebo jako přílohu.
Varianta:
Do zářezů vkládáme střídavě plátky pršutu a česneku. Pře dopečením sypeme strouhaným parmazánem a zapečeme dozlatova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 171x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,33 (počet: 9) 9,33 9 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový vějířek

anonym: středa 25. srpna 2010
Super nápad...

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist