Vepřová roláda s vejci
Suroviny
1200 g vepřové kýty
sůl, pepř
plnotučná hořčice
150 g šunky od kosti
150 g krájené cihly
100 g gurmána v parmazánu
4-5 vajec
olej na smažení
1 cibule
1 kostka Maggi Šťáva k vepřovému masu
Postup
Kýtu rozkrojíme na 3x na plát. Naklepeme z obou stran. Pak maso osolíme, opepříme a potřeme lehce hořčicí. Na plát rozložíme šunku, na ni plátky sýra a nakonec kolečka gurmána. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a seřízneme jim špičky. Vyskládáme je za sebou z jednoho konce plát. Maso pak zarolujeme a svážeme nití – případně spíchneme masovými jehlami. V pekáčku necháme na oleji zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky a pak na něm ze všech stran opečeme roládu. Pak ji lehce podlijeme a dáme péci do trouby asi při 175o C. Když maso pustí šťávu, přidáme Maggi kostku. Hotové maso vyjmeme, odstraníme nit (pokud jsme ji použili) a šťávu po vychladnutí rozmixujeme. Podle potřeby ji můžeme ještě zředit nebo zahustit hotovou jíškou – necháme provařit.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 943x
Komentáře receptu Vepřová roláda s vejci
Ačraj: | pondělí 10. října 2011 |
Roláda výborná, pro návštěvu chutné pohoštění. | |
Markéta: | sobota 22. května 2010 |
Nemá chybu, je vynikající ;o) |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!