Mleté maso zapečené se zelím
Suroviny
700 g mletého masa
500 g kyselého zelí
1 hrnek rýže
3 cibule
1 kečup
1 smetana
sůl
pepř
Postup
Maso osolíme a opepříme. Hrnek rýže uvaříme, necháme ji vychladnout a potom jí přimícháme k masu. Do zapékací mísy dáme na dno zelí a na něj dáme válečky, které jsme vytvarovali z mletého masa smíchaného s rýží. Válečky pokryjeme vrstvou zelí. Takhle pokračujeme do vyčerpání zásob. Končíme zelím. Vrchní vrstvu zelí poklademe kolečky cibule, zalijeme kečupem, trošku podlijeme vodou a pečeme hodinu v troubě. Chvíli před dokončením zalijeme smetanou.
Podáváme s brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 9 945x
Komentáře receptu Mleté maso zapečené se zelím
anonym: | čtvrtek 22. listopadu 2012 |
vřele doporučuji. Vařívám to roky a nikdy to nezklamalo. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!