Vepřová plec s bylinkovým máslem
Suroviny
1200 g vepřové plece
60 g másla
2 lžičky dijonské hořčice
400 ml hovězího vývaru
1 lžička zelených bylinek (rozmarýn, majoránka, bazalka, tymián..)
1 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Smícháme hořčici s 2 lžícemi másla a směsí bylinek. Maso omyjeme, osušíme a ovážeme provázkem a vetřeme do masa připravené bylinkové máslo. Do pánve dáme olej, zprudka na něm orestujeme maso a výpek si schováme. Maso potom zabalíme do alobalu a dáme ho na plech do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 1,5 hodiny.
Na pánvi rozehřejeme uschovaný výpek z masa, zasypeme moukou, zalijeme vývarem a vaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 273x
Komentáře receptu Vepřová plec s bylinkovým máslem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!