Jehněčí guláš
Suroviny
1 kg jehněčího masa
8 brambor
150 g sterilovaných rajčat
150 g předvařených bílých fazolí
8 mrkví
5 cibulí
1 černé pivo
2 stonky řapíkatého celeru
1 lžička tymiánu
1 bobkový listopad
olej
sůl
pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Z masa odstraníme tuk a nakrájíme na kostky. Na pánvi rozpálíme olej a maso osmahneme a dáme si ho stranou. Přilijeme do pánve nový olej a na něm opečeme na drobno nakrájenou cibuli. Maso i s cibulí dáme do hrnce, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kousky nakrájené brambory a celer a také fazole. Zalijeme pivem a zároveň i vodou tak, aby maso i zelenina byly pod hladinou. Přidáme tymián, bobkový list, osolíme a opepříme. Přiklopíme pokličkou a dáme na 2 hodiny péct do trouby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6 712x
Komentáře receptu Jehněčí guláš
anonym: | pátek 18. listopadu 2011 |
super |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!