Jehněčí na zelenině
Suroviny
1,5 kg jehněčí plece
500 g brambor
2 hlavičky česneku
2 mrkve
1 paprika
1 cuketa
olivový olej
snítka bylinek (rozmarýn, šalvěj, tymián..)
svazek zeleného chřestu
sůl
pepř
Postup
Jehněčí maso omyjeme a prořízneme do něj kapsu, do které dáme bylinky a několik stroužků česneku. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší špalíčky. Jehněčí maso opepříme, osolíme a dáme do pekáče, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Pečeme 1,5 hodiny. Potom přidáme brambory, které jsme nakrájeli a mrkev. Osolíme, trošku opepříme a zakápneme olivovým olejem. Opět přiklopím a pečeme dalších půl hodiny. Potom přidáme ještě česnek, papriky, chřest a cuketu a na posledních 15 minut pečeme. Když bude maso upečené, ještě ho zabalíme do alobalu a necháme chvíli odležet.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 410x
Komentáře receptu Jehněčí na zelenině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!