Vepřová pečeně I.
Suroviny
1 kg vepřové kýty s kůží (bez kosti)
250 g cherry rajčátek
1 cibule
2 lžíce medu
1 palička česneku
2 červené papriky
4 lžíce olivového oleje
grilovací koření
pepř
Postup
V trošce olivového oleje rozmícháme med, osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření. Kůži nařízneme do proužků, ale neprořízneme celou vrstvu tuku. Připravenou marinádu vetřeme do masa a maso omotáme provázkem. Dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 30 minut. Potom teplotu snížíme na 170 °C a další hodinu a půl pečeme. Hodinu před dopečením k masu přidáme na plátky nakrájenou zeleninu. Pokud se nám maso začne připalovat, dáme přes plech alobal.
Jako přílohu podáváme brambory nebo pečivo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 170x
Komentáře receptu Vepřová pečeně I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!