Bigos
Suroviny
500 g hlávkového zelí
500 g kyselého zelí
500 g vepřového masa
100 g uzeného bůčku
200 g salámu
100 g škvarků
1 cibule
bobkový list
majoránka
špetka papriky
sůl
Postup
Překrájené kyselé zelí uvaříme a zvlášť uvaříme hlávkové zelí v nepřikryté nádobě doměkka. Maso osolíme a na tuku a cibuli ho podusíme. Dáme k němu zelí, koření a ještě asi půl hodiny dusíme. Bůček nakrájíme na kostičky, necháme ho vyškvařit a společně se škvarky ho dáme do zelí. Přimícháme nakrájený salám a promícháme.
Podáváme s brambory.
Pozn.: Můžeme zahustit jíškou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 449x
Komentáře receptu Bigos
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!