Římský květák
Suroviny
1 květák
petrželová nať
4 stroužky česneku
petrželová nať
rajský protlak (nebo nadrobno nakrájená oloupaná rajčata)
strouhaný sýr
olej
sůl
Postup
Květák rozebereme na růžičky a košťál nakrájíme na kostičky. Česnek pokrájíme nadrobno a zpěníme ho na oleji, přidáme petrželku s květákem a orestujeme. Potom přidáme rajský protlak, podlijeme troškou vody a osolíme. Dusíme asi 8 – 10 minut.
Květák se šťávou servírujeme na talíře, sypeme sýrem a podáváme s pečivem.
Pozn.: Místo květáku lze použít brokolici.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 424x
Komentáře receptu Římský květák
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!