Nákyp z krůtího masa
Suroviny
(pro 4 osoby)
500 g krůtího masa ze stehen
sůl, pepř
1 mrkev
1 cibule
3 housky
40 ml oleje
100 ml smetany
2 vejce
120 g žampiónů
100 g strouhaného tvrdého sýra
nasekaná bazalka, zelený pórek nebo petrželka
máslo na vymazání a strouhanka na vysypání misky
Postup
Maso očistíme, omyjeme a osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev očistíme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na kostky. Do kastrolu dáme polovinu oleje a maso s cibulí a mrkví do něj vložíme. Přiklopíme pokličkou, dáme do vyhřáté trouby a upečeme doměkka.
Housky nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Ve smetaně rozšleháme vejce, přidáme sůl a pepř a nalijeme na housky. Žampióny očistíme, nakrájíme na kousky a na zbývajícím oleji podusíme. Upečené maso i se zeleninou a výpekem přidáme do mísy k houskám, přidáme žampióny a sýr. Vše zlehka promícháme, podle chuti dosolíme a dáme do zapékací misky, vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme při 160oC asi 30 – 40 minut. Před zapečením můžeme přidat nasekanou bazalku, pórek nebo petrželku. Čerstvými bylinkami ozdobíme hotový nákyp.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 922x
Komentáře receptu Nákyp z krůtího masa
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!