Dalmácká paštičáda

Suroviny

hovězí maso zadní
slanina
celer
vepřové sádlo
červené víno
vinný ocet
rajčatový protlak
česnek
cibule
hřebíček
sůl
pepř
cukr
muškátový oříšek
vývar nebo voda
strouhanka
těsto na bramborové knedlíky v prášku

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí maso prošpikujeme slaninou a zabodáme do něj hřebíčky. Obložíme na plátky pokrájeným česnekem a naložíme jej přes noc do vinného octa.
Druhý den vyjmeme hřebíčky z masa, které osušíme, osolíme, opepříme a postrouháme na něj muškátový oříšek. Zahřejeme sádlo na kterém lehce osmahneme celé maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Podlijeme vývarem s červeným vínem a rajským protlakem a vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny.
Maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou vytvořenou ze sádla a strouhanky. Omáčku dochutíme ještě troškou rajského protlaku a špetkou cukru podle potřeby. Nakrájené maso dáme do omáčky ještě prohřát.
Podáváme s Dalmátskými bramborovými noky
které získáme z těsta na bramborové knedlíky v prášku do kterého jsme přidali nastrouhaný muškátový oříšek.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 117x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,33 (počet: 3) 5,33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dalmácká paštičáda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist