Selský plněný řízek s křenem
Suroviny
(pro 4 osoby)
4 řízky z vepřové kýty nebo kotlety (cca 600 g)
sůl, pepř
plnotučná hořčice
4 plátky šunky
80 g křenu
olej
12 g hladké mouky
150 ml vývaru
25 g másla
Postup
Řízky hodně rozklepeme, okraje nařízneme. Osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a na každý řízek položíme plátek šunky, který posypeme nastrouhaným křenem. Pak řízek přehneme, okraje sklepneme paličkou a sepneme párátkem. Řízek opečeme po obou stranách na horkém oleji. Když jsou měkké, vyjmeme je a výpek zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vývarem (nemáme-li, zalijeme vodou). Ještě provaříme a dochutíme solí, nakonec zjemníme máslem. Na talíři šťávou řízky přelijeme.
Přílohy: různě upravené brambory, rýže
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 941x
Komentáře receptu Selský plněný řízek s křenem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!