Kachna na pomerančích a jablkách
Suroviny
1 kachna
6 pomerančů
4 jablka
2 lžíce rozinek
2 lžíce nasekaných oloupaných mandlí
sůl, pepř
strouhanka
1 cibule
2 střední mrkve
2 bobkové listy
půl lžičky tymiánu
100 ml bílého vína
6 kostek cukru
125 ml vinného octa
1 lžička Solamylu
Postup
Kachnu očistíme, osolíme a opepříme. 3 pomeranče oloupeme a nakrájíme na kousky, jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, to vše smícháme s rozinkami mandlemi a podle potřeby zahustíme strouhankou. Nádivku vložíme do kachny a otvor zašijeme. Kachnu dáme na pekáč, trochu podlijeme vodou a dáme péci do předehřáté trouby asi na 190oC. Když se začne vypékat sádlo, přidáme do pekáče oloupanou cibuli a očištěnou mrkev nakrájené na kostičky, dále bobkový list a tymián, podlijeme vínem a pečeme doměkka. Mezitím necháme na pánvi zkaramelizovat cukr se lžící vody. Přidáme ocet, šťávu ze 2 pomerančů bez pecek a trochu omyté a nastrouhané pomerančové kůry. Z kachny sebereme tuk a trochu ho vlijeme do omáčky. Pak ji ještě povaříme a zahustíme Solamylem rozmíchaném v trošce studené vody. Kachnu naporcujeme, na talíři přelijeme omáčkou a obložíme nádivkou. Nakonec ozdobíme plátky posledního pomeranče.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 412x
Komentáře receptu Kachna na pomerančích a jablkách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!