Krůtí řízky v těstíčku s rajčatovou omáčkou
Suroviny
4 krůtí řízky
1 cibule
15 g hladké mouky
stroužek česneku
2 vejce
lžíce olivového oleje
50 g parmazánu
1 lžíce rajského protlaku
1/8 l zeleninového vývaru
100 ml mléka
2 lžíce másla
500 g rajčat
250 g žampionů
sůl, pepř
Postup
Řízky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Z vajec, parmazánu, zbývající mouky, mléka, soli a pepře rozmícháme hladké těstíčko. Rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a společně s oloupanými nakrájenými žampiony podusíme 2-3 minuty na rozehřátém oleji. Přimícháme protlak, rajčata, vývar a zvolna vaříme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Řízky protáhneme těstíčkem a při střední teplotě smažíme na másle po každé straně asi 15 minut. Podáváme s omáčkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 073x
Komentáře receptu Krůtí řízky v těstíčku s rajčatovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!