Vepřové na pivu a sušeném ovoci
Suroviny
800 g vepřové kýty
100 g mix sušeného ovoce
200 ml černého piva
3 lžíce mandlových lupínků
2 lžíce oleje
sůl
pepř
Postup
Ovoce namočíme do vody a necháme nabobtnat. Maso omyjeme, osušíme a osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Zalijeme 200 ml vody a trochou piva a necháme přejít varem. Maso dusíme při mírné teplotě asi 75 minut. Během této doby maso obracíme a dle potřeby podléváme vodou a pivem. Před koncem dušení přidáme do šťávy prášek k vepřovému masu a povaříme.
Ovoce omyjeme, nakrájíme na kousky a po hodině dušení přidáme k masu. Hotovou šťávu osolíme, opepříme. Mandle nasucho orestujeme.
Jídlo upravíme na talíře a ozdobíme tymiánem. Jako přílohu můžeme dát mrkev.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 834x
Komentáře receptu Vepřové na pivu a sušeném ovoci
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!