Perníčky
Suroviny
80 dkg hladké mouky
28 dkg moučkového cukru
12 dkg tuku
4 velké lžíce medu (vrchovaté - raději 6 lžic)
4 celá vejce
2 1/2 zarovnané lžičky sody
15 hřebíčků
3 lístky badyánu
1 lžička anýzu
1/4 sáčku skořice
cca 2 lžíce kakaa
POLEVA NA ZDOBENÍ:
1 bílek ušleháme se šťávou z 1/2 citrónu, přidáme 1 lžičku solamylu a 25-30 dkg moučkového cukru. Vše důkladně promísíme aby se cukr dobře rozpustil. Poté klademe do sáčku (nejlépe od ledové čokolády nebo od mléka) a zdobíme :o)
Postup
Dobře propracované těsto necháme alespoň 2 dny uležet v chladnu (nikoliv v lednici). Vykrajujeme z ani ne půl cm vyváleného těsta. Je vhodné potřít perníčky rozšlehaným vejcem, než je dáme do trouby. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 3 863x
Komentáře receptu Perníčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!