Čertovská směs
Suroviny
400 g kuřecích řízků
200 g vepřového (plecko, kotlety)
200 g klobás
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce
4 střední cibule
6 stroužků česneku
200 g žampionů (případně plechovka sterilovaných)
50 ml olivového oleje
2 chilli papričky (nebo 1 lžička chilli koření)
1 pórek
0,1 l piva
1 kelímek nastrouhaného křenu
sůl, pepř
Postup
Maso pokrájíme na nudličky, klobásu na tenká kolečka. Žampiony oloupeme (sterilované zcedíme) a pokrájíme na kousky. Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, pak je vyjmeme na talíř a do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme papriky, žampiony a restujeme přibližně 3 -5 minut. Pak vložíme zpátky maso, přidáme na kousky nakrájené chilli papričky nebo chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme. Nakonec přidáme plechovku fazolí (dle potřeby i s trochou nálevu) a prohřejeme. Okořeníme dle chuti. Podáváme posypané na jemno nakrájenými kolečky pórku a čerstvě nastrouhaným křenem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 7 626x
Komentáře receptu Čertovská směs
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!