Kůzlečí nebo jehněčí na paprice
Suroviny
kůzlečí předek nebo část jehněčího předku
100 g másla
1 cibule
40 g polohrubé mouky
250 l kyselé smetany
sůl
paprika
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme jí na másle. Na ní dáme osolené naporcované maso, trošku podlijeme a dusíme do změknutí. Dle potřeby podléváme vodou. Když je maso skoro měkké, necháme ho vysmahnout, aby šťáva dostala dobrou barvu, okořeníme paprikou, znovu podlijeme a když se začne vařit, zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Chvíli povaříme. Do omáčky můžeme ještě před přidáním smetany dát 1 lžičku rajčatového protlaku.
Podáváme s brambory, těstovinami, ryží nebo i noky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 240x
Komentáře receptu Kůzlečí nebo jehněčí na paprice
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!