Rychlý skopový hřbet
Suroviny
600 g hřbetu
1 lžička soli
100 g loje
50 g másla
1 lžička hrubé mouky
špetka pepře
Postup
Maso ze hřbetu vykostíme a svážeme, osolíme a opepříme. Skopový lůj rozpálíme a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Potom lůj slijeme, pod maso dáme máslo a podlijeme troškou horké vody a pekáč dáme na 15 min do rozehřáté trouby. Upečené maso (uvnitř je trošku krvavé – kdo chce, může péci déle) vyndáme, hned nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Maso nesmí stát, nebo by ztvrdlo. Šťávu zaprášíme moukou, přidáme sběračku horké vody a povaříme.
Nakrájené maso přelijeme omáčkou. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 184x
Komentáře receptu Rychlý skopový hřbet
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!