Okurková polévka
Suroviny
150 - 200 g prorostlého bůčku
1 l vody
žampiony
půl lžičky mletého zázvoru nebo špetka černého pepře
1 dlouhá salátová okurka (možno i víc)
vegeta, glutasol
ocet
Postup
Do rozpálené suché pánve dáme bůček nakrájený na tenké nudličky. Mícháme, aby maso pustilo tuk. K takto připravenému masu přidáme 1 l vody a směs přendáme do jiné nádoby. Přidáme libovolné množství žampionů, které jsme nakrájeli na tenké plátky. Podle chuti osolíme a přidáme zázvor nebo černý pepř. Vaříme 1/4 hodiny. Dále přidáme okurku, kterou podélně překrojíme a šikmo nakrájíme na plátky. Vaříme ještě 3-5 minut. (okurku nevařit příliš dlouho) a odstavíme. Jídlo dochutíme vegetou nebo glutasolem.
Před podáváním pokapeme lžičkou octa.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 3 233x
Komentáře receptu Okurková polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!