Marinované skopové
Suroviny
600 g skopového plecka
250 g cibule
1 lžička hrubé mouky
50 g skopového loje
50 g slaniny
1 lžička pepře
sůl
špetka papriky
Postup
Maso odblaníme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na plátky. Do mísy dáme přibližně polovinu nakrájené cibule, plátky opepřeného masa a pak opět vrstvu cibule. Vše zatížíme prkénkem a dáme na den nebo dva odležet.
V kastrolu rozpálíme omastek, přidáme k němu cibuli z masa, maso osolíme a poprášíme paprikou a dáme na cibuli. Přidáme i šťávu, kterou maso pustilo při marinování. Podlijeme a dusíme doměkka. Až bude maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zaprášíme moukou, rozředíme vodou a povaříme.
Jako příloha se hodí makaróny a dušená kapusta.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 194x
Komentáře receptu Marinované skopové
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!