Telecí řízky na houbách
Suroviny
600 g telecí kýty
100 g másla
sůl
hladká mouka
250 g hub
drcený kmín nebo pepř
1 lžička zelené petrželky
Postup
Maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme v části rozpáleného másla po každé straně asi 4 minuty. Dáme je na nahřátý talíř, šťávu vysmahneme, podlijeme a přidáme do ní hříbky nebo žampiony, které jsme opekli zvlášť ve zbytku rozpáleného másla. Zprudka opečeme, aby houby nepustily šťávu a zůstaly nerozměklé. Okořeníme buď kmínem nebo pepřem a přidáme jemně nakrájenou petrželku. Řízky vrátíme k houbám, necháme přejít varem a můžeme podávat.
Podáváme s rýží nebo brambory, ale také se slanými rohlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 021x
Komentáře receptu Telecí řízky na houbách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!