Hovězí pečeně s rajčaty

Suroviny

600 g hovězí kýty
30 g slaniny
250 g rajčat
2 lžíce hladké mouky
250 ml zakysané smetany
100 g sádla
1 velká cibule
špetka citronové kůry
2 zrnka nového koření
1 hřebíček
3 zrnka pepře
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso naklepeme a prošpikujeme slaninou. Na pánvi rozpálíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme, přidáme cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka, koření a osolíme. Až cibule zesklovatí, podlijeme a dusíme asi hodinu. Dle potřeby podléváme. Až maso bude skoro měkké, přidáme rozkrájená rajčata a maso dopečeme. Maso vyndáme, šťávu přecedíme a zalijeme jí smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku.

Podáváme s brambory, těstovinami, knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 935x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,00 (počet: 2) 7,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí pečeně s rajčaty


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist