Křenová omáčka

Suroviny

1/2 l mléka
1/2 l smetany
50 g polohrubé mouky
30 g strouhaného křenu
sůl
1 lžička cukru
20 g mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Ve smetaně rozkvedláme mouku a dáme jí do vařícího osoleného mléka. Za stálého míchání necháme na mírném ohni povařit. Je možno také vařit ve vodní lázni. Omáčku dle chuti osladíme, ke konci přimícháme nastrouhaný křen a můžeme přidat i na velmi jemno nakrájené spařené a oloupané mandle a omáčku dáme z ohně.

Tato omáčka se hodí k hovězímu, uzenému a vepřovému masu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 106x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křenová omáčka

petr: úterý 2. února 2010
dělal jsem křenovku poprvé a je velmi dobrá děkuji

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist