Slepičí polévka
Suroviny
1 slepice
150 g kořenové zeleniny
1 brukev
1 rajče
zelená petrželka
4 hrsti nudlí nebo rýže
3 l vody
Postup
Očištěnou slepici s hlavou, krkem, opařenýma nohama zbavených vrchních blan a všechny vnitřnosti vaříme v osolené vodě 2 až 3 hodiny (dle stáří slepice). Když maso začne měknout, přidáme kořenovou zeleninu, brukev i rajče. Měkkou slepici vyndáme. Zeleninu, vnitřnosti i maso z hlavy a krku pokrájíme na nudličky, z uvařeného žaludku stáhneme tvrdou vnitřní blánu. Vše dáme zpátky do polévky a zavaříme nudle. Pokud dáváme rýži, povaříme jí předem s trochou polévky a po dovaření polévku dolijeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 666x
Komentáře receptu Slepičí polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!