Kachní prsa na česneku
Suroviny
2 kachní prsa
200 g pískového cukru
100 ml jablečného octa
1 balení šťávy k drůbeži Fix (od Knorru)
100 ml pomerančového likéru
2 kusy kaki Persimon Bouquet
1 lžička másla
3 česneky
4 lžíce oleje
sůl
Postup
Prsa omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a odstraníme přebytečný tuk. Prsa potom na pár místech nařízneme a uschováme je při pokojové teplotě.
V hrnci si smícháme 100 g cukru s jablečným octem a vaříme, dokud nezačne cukr karamelizovat. Drůbeží šťávu připravíme dle návodu na obalu. Do hrnce přilijeme pomerančový likér a chvíli povaříme, aby se vypařil alkohol. Pak přilijeme připravenou drůbeží šťávu a vaříme asi 10 minut.
Kaki oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. V pánvi rozpustíme máslo se zbylým cukrem, přidáme kaki a vaříme, dokud ovoce z obou stran nezkaramelizuje. Oloupeme si česnek, spaříme ve slané vodě, scedíme a na jiné pánvi ho opečeme na dvou lžících oleje.
Prsa z obou stran osmažíme na zbylém oleji dozlatova. Servírujeme se zkaramelizovaným kaki, česnekem a přelijeme omáčkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 665x
Komentáře receptu Kachní prsa na česneku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!