Plněné krůtí maso s petrželí
Suroviny
600 g medailonků z krůtích prsou
200 g prejtu z klobásy
500 g petržele
2 lžíce majoránky
80 g slaniny
4 sardelové filety
1 lžíce hladké mouky
150 ml bílého vína
200 g smetany
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl
pepř
Postup
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a po stranách nařízneme kapsu. Maso rozevřeme, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a obložíme slaninou. Sardelové filety posekáme najemno, smícháme s prejtem a potřeme tím maso. Prsa smotáme a zavážeme kuchyňskou nití. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Petržel oloupeme a dáme spolu s masem do vymazaného pekáčku. Pokapeme olejem a pečeme asi 45 minut, během pečení jednou obrátíme. Dle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Pečeni vyjmeme a dáme do tepla.
Máslo rozpustíme ve výpeku z masa, posypeme moukou a krátce zahřejeme. Zředíme vínem a krátce povaříme. Smetanu a zakysanou smetanu dáme do omáčky a promícháme, osolíme, opepříme. Podáváme s pečení a vařenou rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 462x
Komentáře receptu Plněné krůtí maso s petrželí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!