Hovězí ramínko s křenovou šťávou
Suroviny
1 kg hovězího ramínka
1 kg hovězích kostí
400 g celeru
1 cibule
1 pórek
4 lžíce nastrouhaného křenu
1 petržel
4 mrkve
1 stroužku česneku
2 lžíce oleje
1 bobkový list
1 hřebíček
2 zrnka pepře
5 jalovčinek
sůl
pepř
muškátový oříšek
Postup
Neoloupanou cibuli rozpůlíme a řezem dolů na pánvi bez tuku orestujeme asi 5 minut dozlatova. Petržel, 200 g celeru a 2 mrkve oloupeme, omyjeme a nahrubo rozkrájíme. Česnek oloupeme a posekáme. Maso a kosti omyjeme, osušíme a zprudka opečeme na oleji. Půlky cibule a zeleninu přidáme k masu a přilijeme tolik vody, aby bylo vše zakryté. Vaříme 5 hodin na mírném ohni, maso občas obrátíme. Po 4 hodinách přidáme bobkový list, hřebíček, zrnka pepře, jalovčinky a sůl s pepřem. Zbylý celer a mrkve oloupeme, pórek očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Vše nakrájíme na tenké hranolky nebo nahrubo nastrouháme. Maso vyjmeme z vývaru. Vývar prolijeme sítem, vrátíme do hrnce a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem, solí a dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem. Připravenou zeleninu v sítu umístíme nad vroucí vývar a necháme táhnout.
Maso nakrájíme na plátky a zahřejeme ve vývaru. Na talířích upravíme spolu se šťávou, zeleninou, strouhaným křenem. Můžeme ozdobit ruličkami pažitky.
Jako příloha se hodí vařené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 734x
Komentáře receptu Hovězí ramínko s křenovou šťávou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!