Berlínská telecí játra
Suroviny
800 g brambor
600 g telecích jater
2 kyselá jablka
3 cibule
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové šťávy
6 lžic másla
4 lžíce oleje
200 ml horkého mléka
troška muškátového oříšku
pepř
sůl
Postup
Brambory oloupeme, omyjeme, větší rozpůlíme a vaříme asi 25 minut v osolené vodě. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a posypeme dvěma lžícemi mouky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou.
Játra omyjeme, osušíme, odstraníme šlachy a kůži a nakrájíme na tenké plátky. Opepříme, obalíme ve zbylé mouce. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a játra v něm po obou stranách 3 – 4 minuty opékájme.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli v něm fritujeme doztalova asi minutu. Cibulové kroužky vyjmeme a necháme na kuchyňské papírové utěrce okapat. Přidáme do pánve 2 lžíce másla a kolečka jablek a opečeme po obou stranách. Brambory slijeme, rozmačkáme, smícháme se zbývajícím máslem a horkým mlékem a osolíme a ochutíme muškátem.
Játra osolíme a dáme na talíře upravené s cibulovými kroužky a kolečky jablek a bramborovým pyré. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 447x
Komentáře receptu Berlínská telecí játra
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!