Kapr s paprikovou omáčkou
Suroviny
3 červené papriky
2 cibule
1 stroužek česneku
4 lžíce oleje
100 ml zeleninového vývaru
pepř
sůl
50 g smetany
4 porce kapra
šťáva z půl citronu
Postup
Papriky rozpůlíme, vyřízneme semeníky a lusky a bílé přepážky nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na 2 lžících rozehřátého oleje. Potom přidáme do pánve nakrájené papriky (2 lžíce si necháme stranou) a opékáme 3 minuty. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a dusíme 10 minut. Podušené papriky rozmixujeme, osolíme a opepříme a přidáme k nim smetanu. Dalších 5 minut vaříme nepřikryté. Nakonec přimícháme zbylé kousky paprik.
Ryby omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kusy. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a kousky ryby po každé straně 2 – 3 minuty opékáme.
Opečené ryby dáme na talíře s paprikovou omáčkou. Můžeme servírovat s mini kroketami nebo fritovanými nudličkami cuket.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 731x
Komentáře receptu Kapr s paprikovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!