Kapr s paprikovou omáčkou

Suroviny

3 červené papriky
2 cibule
1 stroužek česneku
4 lžíce oleje
100 ml zeleninového vývaru
pepř
sůl
50 g smetany
4 porce kapra
šťáva z půl citronu

recept nemá fotografii

Postup

Papriky rozpůlíme, vyřízneme semeníky a lusky a bílé přepážky nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na 2 lžících rozehřátého oleje. Potom přidáme do pánve nakrájené papriky (2 lžíce si necháme stranou) a opékáme 3 minuty. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a dusíme 10 minut. Podušené papriky rozmixujeme, osolíme a opepříme a přidáme k nim smetanu. Dalších 5 minut vaříme nepřikryté. Nakonec přimícháme zbylé kousky paprik.

Ryby omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kusy. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a kousky ryby po každé straně 2 – 3 minuty opékáme.

Opečené ryby dáme na talíře s paprikovou omáčkou. Můžeme servírovat s mini kroketami nebo fritovanými nudličkami cuket.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 661x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr s paprikovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist