Pikantní vepřové řízky
Suroviny
400 g vepřových řízků
3 lžíce pomerančové marmelády
nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho pomeranče
1 lžíce bílého vinného octa
tabasco
sůl
pepř
OMÁČKA:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 malá zelená paprika
1 lžíce škrobové moučky
1,5 dl pomerančové šťávy
Postup
Na talíř dáme silnou hliníkovou fólii a na ní maso. Osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme pomerančovou marmeládu, pomerančovou kůru a šťávu, ocet a střik tabasca a mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí a suroviny se nespojí. Na maso přelijeme tuto směs, zabalíme fólii tak, aby šťáva nevytékala. Maso na grilu 25 minut zapékáme a občas obrátíme celý balíček.
Na přípravu omáčky rozehřejeme na pánvičce olej a smažíme na něm 2 – 3 minuty nasekanou cibuli, přidáme semen zbavenou a nakrájenou papriku a smažíme další 3 minuty. Maso vyndáme z fólie a šťávu přidáme do pánvičky s omáčkou.
Maso na roštu dalších 20 minut opékáme, občas obrátíme. V misce smícháme škrobovou moučku a trošku pomerančové šťávy. Přidáme do omáčky se zbývající vypečenou šťávou. Za stálého míchání povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
Maso pokrajíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží a listy salátu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 517x
Komentáře receptu Pikantní vepřové řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!