Ovocné fondue

Suroviny

1 kg směsi ovoce (hrušky, banány, fíky, mango, jablka..)
250 g jemné hořké čokolády
200 ml smetany
1 citron
2 lžíce pomerančového likéru
hrst pražených lískových oříšků nadrobno nasekaných
hrst strouhaného kokosu

recept nemá fotografii

Postup

Ovoce omyjeme, očistíme, případně oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti soust a narovnáme na podnos. Čokoládu rozlámeme a spolu se smetanou rozpustíme za častého míchání na mírném ohni. Do rozpuštěné čokolády nastrouháme citronovou kůru, potom citron rozkrojíme, vymačkáme šťávu a s likérem vmícháme do čokolády, kterou nalijeme do kotlíku.

Kotlík na fondue dáme na rozehřátý ohřívač. Kousky ovoce napichujeme na vidličky a namáčíme v čokoládě. Podáváme k ovoci nasekané oříšky a kokos.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 527x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ovocné fondue


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist