Čínské fondue
Suroviny
400 g kuřecích řízků
400 g hovězí svíčkové
250 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
150 g čínského zelí
400 g filé z platýsa
4 krevety
1 svazek šalotky
1,5 l drůbežího vývaru
Postup
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky velké asi 1,5 cm. Mrkev, šalotku, zelí a celer omyjeme. Můžeme jen oškrábat a nakrájíme nadrobno. Krevety a platýsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Všechny připravené suroviny dáme na podnos.
V kotlíku na fondue zahřejeme drůbeží vývar a pak ho dáme na rozehřátý ohřívač. Maso, krevety, zeleninu a ryby napichujeme na speciální vidličky a vaříme ve vývaru. K tomuto fondue se hodí skleněné nudle, sójová omáčka, sladkokyselá chilli omáčka, kari a pikantní rajčatová omáčka.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 811x
Komentáře receptu Čínské fondue
anonym: | neděle 27. února 2011 |
Jedl jsem to poprvé včera, viz komentář nahoře, úplně super , je to zážitek a gastro orgasmus. | |
anonym: | sobota 26. února 2011 |
Určitě skvělé, jedli jsme to mnohokrát a doporučuji i jako obměnu maso dát lehce zmrazit- ztuhnout a pak nakrájet na nejjemnější možné plátky, tak 0,3mm a klást je na klubový talíř, který nejprve potřeme filmem olivového oleje, aby se dalo snadno brát.Dobré jsou také houby, na plátky tak 2-3mm silné, žampiony, shi- také, nebo hřiby,mrkev blanžírovaná, spařená nebo velmi krátce povařená brokolice,cuketa. Dá se tak dělat cokoli co vám chutná a lze to uvařit ve vývaru. Já osobně bych nemíchal maso s rybami či krevetami, ale je to věc chutě. Vřele doporučuji čínské fondue. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!