Kachní stehna v červeném víně
Suroviny
4 kachní stehna
150 g prorostlého uzeného špeku
750 g malých řep
12 šalotek
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky tmavého cukru
1 lžíce rajského protlaku
500 ml červeného vína
3 stonky tymiánu
sůl
pepř
Postup
Šalotky oloupeme, špek nakrájíme na větší kostky. Stehna opláchneme, osušíme a kůži několikrát propíchneme. Maso potřeme olejem, osolíme a smažíme v pekáčku asi 5 minut ze všech stran. Vyndáme. Šťávu slijeme a dvě lžíce si dáme stranou. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
Ve zbylém oleji smažíme šalotky asi 6 minut. Přidáme k nim cukr a necháme zkaramelizovat. Potom přidáme špek a další 3 minuty smažíme. Přidáme rajský protlak a necháme prohřát. Podlijeme vínem a přivedeme k varu. Dáme zpět kachní stehna, obložíme je tymiánem a vše dáme do předehřáté trouby a pečeme – dusíme – asi 60 minut.
Řepy očistíme, omyjeme studenou vodou, můžeme oloupat. Přidáme je k masu a přikryté dusíme dalších 40 minut. Celé osolíme, opepříme a podáváme.
Podáváme s vařenými brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6 247x
Komentáře receptu Kachní stehna v červeném víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!