Kachní stehna v červeném víně

Suroviny

4 kachní stehna
150 g prorostlého uzeného špeku
750 g malých řep
12 šalotek
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky tmavého cukru
1 lžíce rajského protlaku
500 ml červeného vína
3 stonky tymiánu
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Šalotky oloupeme, špek nakrájíme na větší kostky. Stehna opláchneme, osušíme a kůži několikrát propíchneme. Maso potřeme olejem, osolíme a smažíme v pekáčku asi 5 minut ze všech stran. Vyndáme. Šťávu slijeme a dvě lžíce si dáme stranou. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

Ve zbylém oleji smažíme šalotky asi 6 minut. Přidáme k nim cukr a necháme zkaramelizovat. Potom přidáme špek a další 3 minuty smažíme. Přidáme rajský protlak a necháme prohřát. Podlijeme vínem a přivedeme k varu. Dáme zpět kachní stehna, obložíme je tymiánem a vše dáme do předehřáté trouby a pečeme – dusíme – asi 60 minut.

Řepy očistíme, omyjeme studenou vodou, můžeme oloupat. Přidáme je k masu a přikryté dusíme dalších 40 minut. Celé osolíme, opepříme a podáváme.

Podáváme s vařenými brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 175x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachní stehna v červeném víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist