Jehněčí kotlety plněné mletým masem
Suroviny
300 g šalotky
350 g mletého masa
1 vejce
2 kusy jehněčích kotlet v celku (po 400 g)
4 lžíce oleje
600 g růžičkové kapusty
1 lžíce másla
2 plátky toastů
pepř
sůl
špetka muškátového oříšku
Postup
Toasty namočíme, šalotky oloupeme a jednu nakrájíme na kostičky. Chleba vymačkáme, natrháme ho na kousky a smícháme s mletým masem, nakrájenou šalotkou, vejcem a osolíme, opepříme. Jehněčí maso osušíme, osolíme, opepříme a na 2 lžících oleje osmažíme ze všech stran. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Kotlety dáme k sobě, z mletého masa uděláme váleček a dáme ho do středu kotlet. Celé svážeme provázkem a dáme do pekáčku. Kolem masa dáme šalotky, pokapeme 2 lžícemi oleje a pečeme asi 30 minut.
Kapustu omyjeme, očistíme, stonek nařízneme do kříže a dusíme asi 15 minut v trošce vroucí osolené vody. Necháme okapat. V pánvi rozpustíme máslo a kapustu na něm osmažíme. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
Jehněčí pečeni servírujeme se šalotkami a můžeme zdobit šalvějí.
Podáváme s kapustou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 436x
Komentáře receptu Jehněčí kotlety plněné mletým masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!