Kachna s hráškem
Suroviny
4 kachní stehna
2 – 3 lžíce oleje
1 lžička vegety
250 g mražených perlových cibulek
300 g mraženého hrášku
50 g slaniny
drcený kmín
sůl
pepř
Postup
Kachní maso osolíme, trošku opepříme a posypeme kmínem. Stehna ze všech stran opečeme na části oleje, přendáme je do pekáčku, ochutíme vegetou, podlijeme troškou vody a v předehřáté troubě upečeme. Dle potřeby maso podléváme a přeléváme výpekem. Když je kachna moc tučná, sádlo odstraníme. Zmrazený hrášek a cibulky necháme povolit. Když je maso skoro měkké, zpěníme na zbytku oleje nakrájenou slaninu, přidáme cibulky a lehce je opečeme. Přimícháme hrášek, prohřejeme a dle chuti osolíme, opepříme.
Porce kachny obložíme zeleninou a podáváme s opečenými bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 924x
Komentáře receptu Kachna s hráškem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!