Jablkový krém
Suroviny
500 g oloupaných a vykrájených jablek
50 ml vody
šťáva za 1 citronu
200 ml smetany ke šlehání
50 g cukru
5 plátků želatiny
skořice
rozinky
Postup
Nakrájená jablka zalijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, cukr a dle chuti rozinky a skořici. Pomalu dusíme a mícháme. Když jsou jablka skoro rozvařená, odstavíme je. Želatinu namočíme na 5 minut do vody, vyždímáme jí, přidáme k jablkům a dobře rozmícháme. Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu a potom přimícháme ušlehanou smetanu. Krém nalijeme do misek a necháme v chladu ztuhnout. Můžeme zdobit sezónním ovocem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 318x
Komentáře receptu Jablkový krém
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!