Losos na pomerančích

Suroviny

600 g lososa
3 pomeranče
200 ml pomerančového džusu
1 lžička hnědého cukru
100 ml zeleninového vývaru
1 lžička kukuřičného škrobu
3 lžíce oleje
50 g kaparů
mletý a drcený bílý pepř
špetka šafránu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Lososa očistíme, zbavíme kůže a naporcujeme. Osolíme, trošku posypeme drceným bílým pepřem a pokapeme šťávou z jednoho pomeranče. Necháme marinovat 10 minut v chladu. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme porce lososa. Maso vyndáme a do výpeku dáme zkaramelizovat hnědý cukr. Zalijeme pomerančovým džusem a částí vývaru. Povaříme, osolíme a přidáme trošku mletého bílého pepře a špetku šafránu. Zbytek vývaru rozmícháme s kukuřičným škrobem, vlijeme do pomerančové omáčky a povaříme. Zbytek pomerančů oloupeme a dužinu vykrájíme i z malých blanek. Pomeranče nakrájíme na kousky a přidáme do omáčky, přidáme zároveň i kapary. Vložíme zpátky maso a už jen prohřejeme.

Jako přílohu podáváme rýži.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 734x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Losos na pomerančích


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist