Vánoční ovocný pečený čaj
Suroviny
1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé): hruška, jablko, pomeranč, mandarinka, jahody, maliny, borůvky, rybíz, švestky
1 kg cukru krupice
200 ml rumu (není nutný)
1citron
1 lžička mleté skořice
5 celých hřebíčků
Postup
Omyté ovoce nakrájíme na kousky, jablka a hrušky nemusíme loupat. Ve větší míse smícháme ovoce a cukr, přidáme případně rum, celý na kousky nakrájený očištěný chemicky neošetřený citron a pomeranč, skořici a hřebíček. Z citrusů odstraníme jadérka, kůru z mandarinky nepoužíváme. Vše důkladně promícháme a dáme v hlubším pekáčku péct do trouby předehřáté na 220 stupňů C asi na 45 minut (podle druhu trouby) - tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Během pečení občas promícháme. Po upečení ještě horké dáváme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama.
Velmi aromatický čaj pak připravíme tak, že do hrnku dáme 2-3 lžičky čaje, zalijeme horkou vodou a necháme vyluhovat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 17 288x
Komentáře receptu Vánoční ovocný pečený čaj
Brookerka: | sobota 14. ledna 2012 |
Kdybyste si přeci jen s domácí výrobou pečených čajů nevěděli rady, může se Vám hodit tenhle web na http://www.doplnky-a-dekorace.4fan.cz/8-pecene-caje, kde kdyžtak najdete i inspiraci na příchutě těchto stále více oblíbených čajů ;) | |
k.a.t.u.l.e: | pondělí 1. listopadu 2010 |
Já už ani jiné čaje nepiju. V zimě krásně zahřeje, v létě s kostkami ledu a vychlazenou vodou krásně osvěží. Ovoce kombinuji tzv. co dům dal (čerstvé, mražené, kompotované). Zkoušela jsem i různé bylinky, osvědčila se mi máta. I s bezem je dobrý. Tento čajík vřele doporučuji, pokud nedáte alkohol tak je výborný i pro děti. |
|
anonym: | úterý 26. října 2010 |
Jana Rum nedávám, alkohol nemám ráda a taky kvůli dětem, ale pro ty, kdo milují bobule doporučuji přidat černý jeřáb /aronie/ a nepřekonatelné jsou i bobule červeného jeřábu, ale musí to být ten jedlý. Oba druhy jsem kvůli pečenému čaji zasadila na zahradě. Každého, koho tímto čajem pohostím, je uchvácen. |
|
jarka: | středa 13. října 2010 |
ja taky tenhle čaj dělám už několik let a nedovedu si zimu bez něho představit,dokonce zkoušíme i varianty jen jablečný s rumem, višnovy s griotkou,pomerančový s rumem nebo smes ovoce s rumem nebo whisky.Fantazii se meze nekladou a čajík je užasný. | |
anonym: | středa 8. září 2010 |
Tento ovocný čaj je moc dobrý.Dělám ho také ale s 500ml rumu. Je moc báječný,hlavně v zimních dnech.Doporučuji udělejte si ho. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!