Jáhlový nákyp s ovocem
Suroviny
200 g jáhel
100 g krátkozrnné rýže
600 ml mléka
3 vejce
50 g másla
1 vanilkový cukr
50 g moučkového cukru
ovoce (čerstvé, kompotované)
Postup
Rýže a jáhly spaříme vařící vodou a párkrát propláchneme. Dáme do kastrolu, zalijeme mlékem a uvedeme do varu. Příkon stáhneme na minimum a zakryté dusíme 15 minut. Přidáme máslo, oba druhy cukru a necháme trošku vychladnout, potom přimícháme 3 žloutky a ušlehaný sníh ze 3 bílků.
Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou. Do formy dáme polovinu těsta, pokryjeme vrstvou ovoce a zakryjeme zbytkem těsta. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
Podáváme s ovocem a přelité ovocnou šťávou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 654x
Komentáře receptu Jáhlový nákyp s ovocem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!