Jáhlový nákyp s ovocem

Suroviny

200 g jáhel
100 g krátkozrnné rýže
600 ml mléka
3 vejce
50 g másla
1 vanilkový cukr
50 g moučkového cukru
ovoce (čerstvé, kompotované)

recept nemá fotografii

Postup

Rýže a jáhly spaříme vařící vodou a párkrát propláchneme. Dáme do kastrolu, zalijeme mlékem a uvedeme do varu. Příkon stáhneme na minimum a zakryté dusíme 15 minut. Přidáme máslo, oba druhy cukru a necháme trošku vychladnout, potom přimícháme 3 žloutky a ušlehaný sníh ze 3 bílků.

Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou. Do formy dáme polovinu těsta, pokryjeme vrstvou ovoce a zakryjeme zbytkem těsta. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

Podáváme s ovocem a přelité ovocnou šťávou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 571x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,50 (počet: 2) 5,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jáhlový nákyp s ovocem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist