Vepřová kýta nadivoko

Suroviny

750 g vepřové kýty
50 g slaniny
30 g másla
1 cibule
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 citron
1 lžíce hladké mouky
200 ml 12% smetany
1 bobkový list
10 jalovčinek
2 kuličky nového koření
10 kuliček černého pepře
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kýtu prošpikujeme klínky slaniny a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme jí na másle společně se zeleninou a kořením. Přidáme maso, šťávu z půlky citronu, trochu podlijeme a zakryté dusíme v troubě 1 hodinu. Potom maso odkryjeme a dopečeme. Až je maso měkké, tak ho vyndáme, zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě. Šťávu přecedíme, dle potřeby zředíme vodou a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme. Dle chuti omáčku okyselíme citronem a osolíme. Maso krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.

Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 646x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 2) 9,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová kýta nadivoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist