Vepřová kýta nadivoko
Suroviny
750 g vepřové kýty
50 g slaniny
30 g másla
1 cibule
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 citron
1 lžíce hladké mouky
200 ml 12% smetany
1 bobkový list
10 jalovčinek
2 kuličky nového koření
10 kuliček černého pepře
sůl
Postup
Kýtu prošpikujeme klínky slaniny a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme jí na másle společně se zeleninou a kořením. Přidáme maso, šťávu z půlky citronu, trochu podlijeme a zakryté dusíme v troubě 1 hodinu. Potom maso odkryjeme a dopečeme. Až je maso měkké, tak ho vyndáme, zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě. Šťávu přecedíme, dle potřeby zředíme vodou a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme. Dle chuti omáčku okyselíme citronem a osolíme. Maso krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.
Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6 646x
Komentáře receptu Vepřová kýta nadivoko
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!