Brambory zapečené se zelím a s uzeným masem

Suroviny

1 kg brambor
750 g sterilovaného sladkokyselého zelí
400 g moravského uzeného
250 g zakysané smetany
1 lžíce sádla
50 g slaniny
1 cibule
1 lžička drcených jalovčinek
50 ml mléka
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme, nakrájíme na kolečka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme okapané zelí, jalovčinky a chvilku podusíme. Zapékací mísu vymažeme sádlem a vložíme do ní vrstvu brambor, které dle chuti osolíme a opepříme. Na brambory dáme vrstvu zelí, na plátky nakrájené uzené maso a znovu dáme brambory, zelí, maso. Končíme vrstvou brambor. Smetanu rozmícháme s mlékem, přidáme špetku soli a nalijeme na brambory. Dáme zapéct do středně teplé trouby na 30 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 507x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brambory zapečené se zelím a s uzeným masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist