Špikovaná pečená játra
Suroviny
750 g vepřových nebo telecích jater
200 g anglické slaniny
1 cibule
2 mrkve
200 ml červeného vína
1 lžíce koření na divočinu
1 lžíce oleje
1 bobkový list
4 lžíce kečupu
pepř
petrželka
Postup
Játra odblaníme a osušíme. Převážnou část slaniny nakrájíme na klínky a obalíme v koření na divočinu. Prošpikujeme jí játra, která potom opepříme (nesolíme, jinak by ztvrdla). Na zbytku jemně pokrájené slaniny zpěníme nakrájenou cibuli a mrkev, přidáme játra a opečeme je zlehka z obou stran. Podlijeme vínem a přidáme bobkový list. Zakryjeme pokličkou a zvolna pečeme 1 – 1,5 hodiny. Potom játra osolíme, přimícháme kečup, prohřejeme a zasypeme petrželkou.
Podáváme s pečenými bramborami a tatarkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 600x
Komentáře receptu Špikovaná pečená játra
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!