Dušená mrkev s vepřovým masem
Suroviny
1 kg vepřové plece
1 kg mrkve
dle chuti hrášek
2 lžíce kysané smetany
1 cibule
1/2 l vody
2 lžíce hladké mouky
kmín
zeleninový vývar
pepř
sůl
Postup
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, okmínujeme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Podlijeme troškou vývaru a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C, přikryjeme pokličkou. Během pečení maso občas polijeme a dle potřeby podlijeme vývarem. Cca na poslední třetinu času pečení maso odkryjeme.
Mezitím, co se maso peče, očistíme mrkev a nakrájíme jí na kostičky. Mrkev dáme vařit do mírně osolené vody a společně s ní uvaříme i hrášek.
Až bude maso upečené, vyndáme ho a vypečenou šťávu dáme do kastrolu a zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem, vrátíme do omáčky maso a mrkev s hráškem, krátce povaříme a dle chuti dochutíme smetanou a cukrem.
Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 16 600x
Komentáře receptu Dušená mrkev s vepřovým masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!