Kung-pao originál
Suroviny
(pro 4 osoby)
800 g kuřecích řízků
1 vejce
4-5 stroužků česneku
1 cibule
1 mrkev
1 paprika nebo okurka
2 lžičky chilli omáčky nebo drcených chilli papriček
špetka soli
40 g cukru
2-3 lžíce octa (nejlépe tmavého čínského)
2-3 lžíce sójové (čínské) omáčky
300 g arašídů
Solamyl
olej
pánev wok
Postup
Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme vejce, osolíme, přidáme lžičku Solamylu a lžičku sójové omáčky. Vše promícháme a necháme chvilku odležet. Olej rozehřejeme ve woku, dáme do něj chilli omáčku a oloupaný česnek nakrájený na plátky. Přidáme maso a zprudka orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a společně krátce podusíme (při výkonných plynových spotřebičích je doba přípravy 2-5 minut). Přidáme ocet a cukr. Nakonec za stálého míchání zahustíme Solamylem, rozmíchaném v trošce studené vody. Přivedeme k varu. Nakonec posypeme arašídy.
Podáváme s jasmínovou rýží.
Pro zajímavost: jde o mandžuský pokrm, pojmenovaný podle guvernéra čínské province S´čchuan jménem Ting Pao Čen, úředního jména gong bao (čteme kung pao) který si jej tak oblíbil, že bylo na jeho počet takto pojmenováno.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 11 592x
Komentáře receptu Kung-pao originál
anonym: | neděle 10. června 2012 |
DOBRE.AKORAT JEŠTĚ DAVAM ŽAMPIONY. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!