Hovězí roláda
Suroviny
1 kg hovězí pečeně na roládu
300 g různých hub
2 řapíky celeru
150 ml masového vývaru
3 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
3 mrkve
2 lžíce másla
2 bobkové listy
6 lžic koňaku
sůl
pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 120 °C (horkovzdušnou na 100 °C). Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Smotáme ho, svážeme nití a opečeme ze všech stran v pekáčku na rozpáleném oleji. Maso dáme dopéct na hodinu do trouby.
Houby očistíme a dle potřeby nakrájíme. Česnek a cibuli nakrájíme na kostičky. Mrkve oškrábeme, omyjeme a také nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer opereme, očistíme a nakrájíme na kousky.
Na rozehřátém másle opečeme houby a vyndáme je. Na vypečeném tuku zesklovatíme česnek a cibuli, přidáme mrkev, celer a bobkové listy, podusíme a zředíme koňakem. Přilijeme vývar a povaříme 10 minut. Do této omáčky přidáme houby, osolíme, opepříme a dle potřeby zahustíme jíškou. Maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a dáváme na talíř se zeleninou a houbami.
Jako přílohu podáváme široké nudle.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 145x
Komentáře receptu Hovězí roláda
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!