Hovězí roláda

Suroviny

1 kg hovězí pečeně na roládu
300 g různých hub
2 řapíky celeru
150 ml masového vývaru
3 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
3 mrkve
2 lžíce másla
2 bobkové listy
6 lžic koňaku
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 120 °C (horkovzdušnou na 100 °C). Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Smotáme ho, svážeme nití a opečeme ze všech stran v pekáčku na rozpáleném oleji. Maso dáme dopéct na hodinu do trouby.

Houby očistíme a dle potřeby nakrájíme. Česnek a cibuli nakrájíme na kostičky. Mrkve oškrábeme, omyjeme a také nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer opereme, očistíme a nakrájíme na kousky.

Na rozehřátém másle opečeme houby a vyndáme je. Na vypečeném tuku zesklovatíme česnek a cibuli, přidáme mrkev, celer a bobkové listy, podusíme a zředíme koňakem. Přilijeme vývar a povaříme 10 minut. Do této omáčky přidáme houby, osolíme, opepříme a dle potřeby zahustíme jíškou. Maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a dáváme na talíř se zeleninou a houbami.

Jako přílohu podáváme široké nudle.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 145x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí roláda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist