Hovězí v marinádě se skořicí
Suroviny
1 kg hovězího plecka
100 ml vinného octa
200 g celeru
2 mrkve
2 cibule
2 stroužky česneku
2 snítky rozmarýnu
1 svitek skořice
1 l červeného vína
sůl
pepř
3 lžíce oleje
1 lžíce rajčatového protlaku
200 ml masového vývaru
600 g šalotky
půl svazku petrželky
Postup
Celer a mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, česnek a cibuli také. Rozmarýn opereme a otřepeme vodu.
Maso omyjeme, osušíme a dáme do hrnce s připravenými přísadami a skořicí. Přilijeme ocet a víno tak, aby maso bylo ponořené, necháme přes noc marinovat.
Troubu předehřejeme na 160 °C (horkovzdušnou na 140 °C). Maso vyndáme z marinády, osušíme a vmasírujeme do něj sůl a pepř. Zeleninu necháme okapat, marinádu zachytíme. Rozehřejeme olej a maso na něm zprudka ze všech stran orestujeme. Potom přisypeme zeleninu a společně opečeme. Přidáme rajčatový protlak, chvilku zahřejeme, zředíme troškou marinády a povaříme. Nakonec přidáme vývar a trošku marinády, skořici a rozmarýn, osolíme, opepříme a pečeme v rozehřáté troubě asi 2,5 hodiny. Dle potřeby podlijeme troškou vína a maso občas obrátíme.
Šalotky oloupeme, petrželku opereme, vodu otřeme a otrháme lístky. Maso vyndáme z výpeku, zabalíme do alobalu a uchováme v teple. Výpek přecedíme a chvíli ho povaříme. Šalotku, maso a petrželku dáme do výpeku z vína a vaříme 20 minut.
Přílohou k masu může být polenta.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 308x
Komentáře receptu Hovězí v marinádě se skořicí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!