Hovězí pečeně na víně

Suroviny

1,5 hovězí pečeně
500 g mrkve
500 ml červeného vína
1 pórek
1 celer
2 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce rajského protlaku
1 l masového vývaru
2 bobkové listy
4 kuličky jalovce
3 hřebíčky
10 kuliček pepře
3 lžíce studeného másla
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Pórek, mrkve a celer očistíme. Můžeme i oloupat a omýt. Polovinu zeleniny nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a zprudka v pekáčku osmažíme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme kostičky zeleniny společně s cibulí. Do zeleniny přidáme rajský protlak, víno a vše svaříme. Přilijeme nakonec vývar, přidáme koření, maso a pečeme v rozehřáté troubě asi hodinu.

Zbytek zeleniny nakrájíme na proužky, orestujeme na 1 lžíci másla doměkka a okořeníme. Upečené maso vyjmeme a uschováme do tepla. Šťávu z masa přecedíme, povaříme 15 minut a přidáme zbytek másla.

Maso podáváme s orestovanou zeleninou a šťávou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 543x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí pečeně na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist