Hovězí pečeně na víně
Suroviny
1,5 hovězí pečeně
500 g mrkve
500 ml červeného vína
1 pórek
1 celer
2 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce rajského protlaku
1 l masového vývaru
2 bobkové listy
4 kuličky jalovce
3 hřebíčky
10 kuliček pepře
3 lžíce studeného másla
sůl
pepř
Postup
Pórek, mrkve a celer očistíme. Můžeme i oloupat a omýt. Polovinu zeleniny nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a zprudka v pekáčku osmažíme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme kostičky zeleniny společně s cibulí. Do zeleniny přidáme rajský protlak, víno a vše svaříme. Přilijeme nakonec vývar, přidáme koření, maso a pečeme v rozehřáté troubě asi hodinu.
Zbytek zeleniny nakrájíme na proužky, orestujeme na 1 lžíci másla doměkka a okořeníme. Upečené maso vyjmeme a uschováme do tepla. Šťávu z masa přecedíme, povaříme 15 minut a přidáme zbytek másla.
Maso podáváme s orestovanou zeleninou a šťávou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 543x
Komentáře receptu Hovězí pečeně na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!