Bramborová buchta
Suroviny
100 g slaniny
1 kg syrových brambor
250 g vařených brambor ve slupce
6 vajec
500 g smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek
4 klobásy
Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme bez přidání tuku. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a osušíme a nastrouháme najemno. Vařené brambory oloupeme, rozmačkáme a promícháme s nastrouhanými syrovými bramborami. Přidáme vejce, kostičky slaniny, smetanu a celé promícháme. Těsto osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Podélnou pečící formu vymažeme a naplníme polovinou těsta. Navrch dáme klobásky a zakryjeme zbytkem těsta. Uhladíme a pečeme v troubě přibližně 50 – 60 minut. Po dopečení formu vyndáme a necháme zčásti vychladnout.
Před podáváním buchtu rozkrájíme na plátky a po obou stranách je opečeme na pánvi na sádle do křupava.
Pozn.: Podáváme se šunkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6 644x
Komentáře receptu Bramborová buchta
anonym: | neděle 31. července 2011 |
skvělí mé dceři chutnal |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!