Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový, ...)
Suroviny
350 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
110 g másla
2 celá vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
citrónová kůra
1/8 l mléka (spíš i víc)
švestky nebo jiné ovoce
Postup
Utřeme vajíčka s cukrem a přidáme máslo (Heru). Postupně přidáváme mouku (smíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou) a mléko. Hotové těsto nalijeme do máslem vytřeného a polohrubou moukou vysypaného pekáče, případně do pekáče vyloženého papírem na pečení. Na těsto pokládáme vypeckované švestky (nebo jiné ovoce). Navrch zasypeme drobenkou, kterou si připravíme z trochy másla (cca lžička), cukru krupice a hrubé mouky - prsty prohněteme. Pečeme v předehřáté troubě při 180.C asi 30-35 minut, podle velikosti pekáče.
Pozn.
ovoce do těsta příliš nevtlačujeme, ono i tak trochu klesne a těsto přes něj částečně nakyne.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 7 223x
Komentáře receptu Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový, ...)
anonym: | pondělí 4. června 2012 |
Tato buchta je výborná,píkávala ji už moje babička.Hodně zasytí. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!