Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový, ...)

Suroviny

350 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
110 g másla
2 celá vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
citrónová kůra
1/8 l mléka (spíš i víc)
švestky nebo jiné ovoce

ukázka receptu Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový, ...)
Posunovut vlevo
ukázka receptu Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový, ...) ukázka receptu Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový, ...)
Posunout vpravo

Postup

Utřeme vajíčka s cukrem a přidáme máslo (Heru). Postupně přidáváme mouku (smíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou) a mléko. Hotové těsto nalijeme do máslem vytřeného a polohrubou moukou vysypaného pekáče, případně do pekáče vyloženého papírem na pečení. Na těsto pokládáme vypeckované švestky (nebo jiné ovoce). Navrch zasypeme drobenkou, kterou si připravíme z trochy másla (cca lžička), cukru krupice a hrubé mouky - prsty prohněteme. Pečeme v předehřáté troubě při 180.C asi 30-35 minut, podle velikosti pekáče.

Pozn.
ovoce do těsta příliš nevtlačujeme, ono i tak trochu klesne a těsto přes něj částečně nakyne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7 223x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,45 (počet: 11) 9,45 11 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový, ...)

anonym: pondělí 4. června 2012
Tato buchta je výborná,píkávala ji už moje babička.Hodně zasytí.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist